Хостинг поддръжка

Рано или късно и на най-добрият ‘уеб мастър’ или системен администратор му се е случвало да стигне до безизходно положение при възникнал проблем. В повечето случаи тези проблеми са лесни за решаване и обикновено не са в резултат на незнание, а на бързане и недоглеждане. Поради тази причина те са и най-трудни за откриване.
 
 

Стигнал до такава ситуация, потребителя обикновено търси помощ от поддръжката осигурена от хостинг доставчика. Въпреки, че разрешаването на подобни проблеми в повечето случаи е извън стандартните задължения на поддръжката, потребителя обикновено получава помощ и продължава напред.

 

Освен да помага на потребителя, техническите екипи на хостинг компаниите изпълняват редица други задължения, свързани с нормалното функциониране на уеб сайтовете на потребителите — ежедневен BackUP на информацията, повишаване на сигурността на сървърите, инсталиране на ъпдейти, ‘запушване’ на пропуски в системата и т.н.

На кого в случая може да разчита потребителя, използващ домашният си компютър за хостинг сървър — единствено на себе си. Това означава, че той на практика вместо да посвети цялото си време за развитието на своя сайт, трябва да отделя време както за всички гореспоменати дейности, така и за справянето със софтуерните и хардуерните проблеми.